A felnőttkori akné a 20 és 60 közötti nők és férfiak jelentős hányadát érintő probléma, viszont többféle mód is létezik a kezelésére és megelőzésére.

A felnőttkori akné a 20 és 60 közötti nők és férfiak jelentős hányadát érintő probléma, viszont többféle mód is létezik a kezelésére és megelőzésére. Ha sikerül megtalálnunk a megfelelő kozmetikai terméket (ilyen például az Image Skincare Szalicilsavas tisztító tonik), és emellett tudatosítjuk azt is, hogyan  kezelhető a leghatékonyabban a bőrproblémánk, akkor szinte azonnali sikert érhetünk el a felnőttkori akné kezelésében. A felnőttkori akné egyik fő kiváltó oka a faggyúmirigyek által kiválasztott zsíros anyag, a faggyú túlzott  termelődése. A faggyú eltömíti a pórusokat szennyeződéssel, ami odavonzza a baktériumokat, és az irritáció miatt a pórusok megduzzadnak. A felnőttkori akné másik kiváltó oka a hormonháztartásban fellépő egyensúlyzavar: az androgén, vagyis a férfi hormonok túltermelése is gyakran okozza a felnőttkori akné kialakulását, akárcsak  a női ösztrogén hormonok. És végül, egyes gyógyszerek és kozmetikai összetevők szintén szerepet játszhatnak az akné kialakulásában. 
 
Létezik viszont néhány követendő módszer, melyekkel tehetünk a tisztább bőrért. Először is, fontos, hogy mindig alaposan tisztítsuk meg az arcbőrt. Ez közhely-szerű tanácsnak tűnhet, de meglepődnénk, ha tudnánk, hány ember nem tudja, mit jelent ez a gyakorlatban. Naponta kétszer, reggel és este tisztítsuk meg az arcunkat. Ne dörzsöljük, és ne használjunk mosdókesztyűt, a legjobb, ha a kezünkkel mossuk le az arcot. A mosdókesztyű ingerelheti az amúgy is érzékeny bőrt, ráadásul szállítja a baktériumokat és ezzel továbbterjeszti az aknét. Mossuk az arcot 1-2 percig langyos vízzel, semmiképp se forróval, mert az kiszárítja a bőrt. Ha napközben nem fogdossuk az arcunkat a kezünkkel, akkor a bőrünk egész nap tisztán tartható.
 
Az arclemosás után használjunk kifejezetten a pattanásos arcbőr kezelésére, táplálására és megelőzésére kifejlesztett kozmetikai terméket, olyat mint pl. a Clear Cell termékcsalád készítményei, melyek a pattanások leküzdésére, a gyulladás csökkentésére, a túlzott faggyútermelés megszüntetésére és a bőr megtisztítására lettek kialakítva.
 
A termékcsalád tagjai:
 
Clear Cell Szalicilsavas lemosó
Clear Cell Szalicilsavas tisztító tonik  
Clear Cell Szalicilsavas tisztító párnák
Clear Cell Orvosi erősségű tonik aknéra
Clear Cell Orvosi erősségű pakolás aknéra
Clear Cell Orvosi erősségű bőrradír aknéra
 
Igen, a felnőtt akné sikeresen kezelhető. Építsük be napi arckezelési rituálénkba a Clear Cell termékek használatát - az egészséges és szép bőrért!
 
Close This Window